inschrijfformulier
Inschrijfformulier
m1

SUSAN VAN STRATEN keramiek

logobeeldrijkDrenthe2

Keramiek

Met het materiaal klei zijn de mogelijkheden eindeloos.Van schaal of dekselpot tot experiment, van figuratief tot abstract, naar opdracht of volgens eigen ontwerp.

Als beginnende cursist leer je hoe je met verschillende technieken een werkstuk van klei kunt maken, zoals het opbouwen met de hand of draaien op een pottenbakkersschijf. Daarnaast leer je diverse glazuur- en decoratietechnieken toepassen, goed kijken naar je eigen werk en dat van anderen. Hoe je een thema kunt onderzoeken en op jouw persoonlijke manier kunt uitwerken. Je komt in aanraking met de verschillende werkwijzen van keramisten.

Gevorderden krijgen individuele begeleiding, leren kritisch kijken naar hun eigen werkstuk en werken steeds meer naar eigen idee en stijl.

De begeleiding daarbij is individueel. Je kunt je verder verdiepen in het werken met engobes, diverse texturen aanbrengen in klei, het maken van een gipsmal of het oefenen van de draaitechnieken. De meer gevorderde cursist krijgt nieuwe impulsen door het aanbod van thema's en demonstraties van allerlei technieken met name op het gebied van decoratie en glazuren.

Voor iedereen geldt: het uitwerken van je persoonlijke stijl en idee├źn staat centraal.

item4
inschrijfformulier