inschrijfformulier
inschrijfformulier
inschrijfformulier
inschrijfformulier
inschrijfformulier
inschrijfformulier

HANS RIKKEN beeldhouwen

m1
logobeeldrijkDrenthe2

Cursus beeldhouwtechnieken

 

Bij het maken van een beeldhouwwerk kun je op drie basismanieren te werk gaan. Je kunt het beeld opbouwen in een plastisch materiaal, zoals klei of was. Of een beeld kan ontstaan door het te hakken uit een blok steen of hout. En je kunt met diverse materialen en technieken ruimtelijk ‘bouwen’. De verschillende technieken of materialen zijn ook te combineren.

Tijdens de cursus – die ieder jaar start met een nieuw beeldhouwkundig thema - maakt men kennis met deze verscheidenheid aan technieken en materialen. De cursist is vrij om alle aangeboden mogelijkheden te benutten, maar kan ook zelf een keuze maken. Zo hakt de één met veel genoegen het hele jaar in hout, terwijl de ander ook in was gaat boetseren, om dat later in brons te gieten en hetzelfde jaar nog een beeld hakt in steen.

De begeleiding richt zich in principe op iedere cursist persoonlijk. Door op geregelde momenten samen stil te staan bij (materiaal-)technische of inhoudelijk aspecten ontstaat echter ook onderling betrokkenheid en een sfeer die inspirerend is voor ieders ontwikkeling

item3
item4
inschrijfformulier