inschrijfformulier
inschrijfformulier
Inschrijfformulier
inschrijfformulier
inschrijfformulier
inschrijfformulier

MARK LISSER schilderen

m1
logobeeldrijkDrenthe2
item3

Tekenen en schilderen

Aan de cursus kunnen zowel beginners als gevorderden deelnemen. De cursus is wat dat betreft gemengd, maar de programma’s grotendeels gescheiden . Het basisprogramma begint met tekenen. Tekenen is de basis van alle beeldende disciplines, dus ook van het schilderen. We gaan in het begin met eenvoudig tekenmateriaal voorwerpen in lijn natekenen. Deze hebben eerst simpele vormen, maar u leert ook een methode om ingewikkelde vormen terug te brengen tot simpele, zodat deze ook eenvoudig na te tekenen zijn. Verder leert u een trucje om met perspectivische verkortingen om te gaan. Met lichte en donkere arceringen leert u de getekende voorwerpen de illusie verschaffen, dat ze driedimensionaal zijn. Aan de hand van bekende schilderijen en tekeningen leert u hoe belangrijk compositie is. Op deze manier maakt u kennis met begrippen als ruimte, ritme, rust, dynamiek en evenwicht. We leren met een paar kleuren alle kleuren te mengen. We leren ook deze toe te passen en we leren de zeggingskracht van kleuren kennen. Met kleur kunnen we een bepaalde sfeer oproepen, maar ook ruimte suggereren. Dit gegeven leert u ook toe te passen in uw werk.

Gewapend met de kennis van de basiscursus of een andere cursus leert u niet alleen zelfstandig een schilderij opzetten, maar probeert Mark Lisser ook samen met u er achter te komen welke zienswijze of stijl u het meest boeit. Meerdere voorstudies kunnen u helpen tot de essentie te komen.

Niet in alle lessen wordt individueel gewerkt (al kan dat wel) maar soms ook in groepsverband naar aanleiding van een thema. De lessen worden vaak verhelderd door het tonen en bespreken van werk van professionele kunstenaars uit alle tijden en stromingen. Internet staat hiervoor ter beschikking!

item4
inschrijfformulier